ΠΟΛΕΙΣ – ΠΟΛΙΤΕΣ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

By

Οι θεματικές βραδιές στο Black Duck Garden συνεχίζονται, καθώς η προσέλευση κοινού, παρατείνει για ακόμα μερικές Παρασκευές τον αρχικό προγραμματισμό.

Την Παρασκευή,  21 Μαρτίου στις 8.00 μ.μ., στο πλαίσιο που ορίζουν οι αξίες του τρίπτυχου ΠΟΛΕΙΣ-ΠΟΛΙΤΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, συμμετέχουν οι ποιητές : Κατερίνα Αγγελάκη-Ρούκ, Λίνος Ιωαννίδης και ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Τζούμας.

Συμμετέχουν οι ποιήτριες Nάντια Γαβαλά, Βασιλική Φράγκου, Ελευθερία Κυρίτση και ο μουσικός Βαγγέλης Ντουμανάς.
Στο κοινό θα βρίσκονται καλλιτέχνες οι οποίοι παίρνουν και τον λόγο.
Την επιμέλεια και την παρουσίαση της βραδιάς έχει ο Θέμης Ροδαμίτης.

ΠΟΛΕΙΣ – ΠΟΛΙΤΕΣ  –  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σειρά εκδηλώσεων στο Black Duck garden

 «Πόλεις – Πολίτες  –  Πολιτισμός. Οι έννοιες αυτές, με προβληματίζουν εδώ και χρόνια, για το πώς λειτουργώντας διαλεκτικά μπορούν να δώσουν μια προοπτική, σήμερα, στις αναζητήσεις  ανήσυχων πολιτών.

Στην πόλη των Αθηνών δημιουργήθηκε πριν από 2.500 χρόνια ένας αξιακός κώδικας μεταξύ των πολιτών που έθεσε τις παραπάνω έννοιες ως τον καθοριστικό παράγοντα με βάση τον οποίο μπορεί να υπάρξει σεβασμός στο ιδιωτικό και στο συλλογικό, πάντοτε έχοντας ως γνώμονα την ανθρώπινη ευτυχία. Σήμερα, στην εποχή των αριθμών, έχοντας μεγαλύτερη ανάγκη από ποτέ να επανακαθορίσουμε αυτές τις σχέσεις με βάση τις σημερινές ανάγκες, τόσο με την πόλη όσο και με την οποιαδήποτε εξουσία, καλούμαστε με μια «ποιητική» ματιά να ξαναδούμε τον πολιτισμό της καθημερινότητας που γεννά και το παραμύθι, ξαναστοχαζόμενοι τα ουσιώδη».

Η σειρά των εκδηλώσεων πραγματοποιείται σε συνεργασία με φορείς και πρόσωπα με πολλές θεματικές ενότητες και αναφορές στις τέχνες, στην κοινωνία και στις επιστήμες, και σε άλλες σύγχρονες πόλεις.

Στις πρώτες παρουσιάσεις συμμετείχαν οι ποιητές Τ. Πατρίκιος, Κ. Αγγελάκη – Ρουκ, Γ. Χουλιάρας, Γ. Ζέρβας, Δ. Χατζόπουλος, Γ. Μαρκόπουλος, Α. Σιδηρά, Ε. Ανδριτσάνου κ.α., οι συγγραφείς Α. Ασωνίτης, Α. Μήτσου, Σ. Δημητρίου, Λ. Κακάρογλου, Π. Παπούδη, Γ. Ι. Μπαμπασάκης κ.α., οι ηθοποιοί  Κ. Τζούμας, Φ. Δενδρινού, Σ. Μάινας, Κάτια Σπερελάκη, Ε. Παπαθεοδώρου κ.α., ο συνθέτης Ν. Κηπουργός, ο καθηγητής Γ. Γραμματικάκης, ο εικαστικός Γ. Μπότσος, ο γραφίστας Δ. Αρβανίτης κ.α.

Επιμέλεια – Παρουσίαση: Θέμης Ροδαμίτης

Για λίγες Παρασκευές, στο Black Duck garden, Παπαρρηγοπούλου 5-7, Πλατεία Κλαύθμωνος (Μουσείο της πόλεως των Αθηνών), στις 19.30.
Είσοδος ελεύθερη