ΠΟΛΕΙΣ – ΠΟΛΙΤΕΣ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Σειρα εκδηλωσεων στο Black Duck garden

By

ΠΟΛΕΙΣ – ΠΟΛΙΤΕΣ  –  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σειρά εκδηλώσεων
στο
Black Duck garden

Ο Θέμης Ροδαμίτης προσκαλεί στο Black Duck garden, την Παρασκευή 7 Μαρτίου, στις 8.00 μ.μ και για λίγες ακόμα Παρασκευές,  φίλους, ανθρώπους που εκτιμά, καλλιτέχνες, νέους, όπως λέει για «να μοιραστούμε όμορφες στιγμές, σκέψεις και δράσεις πάνω σε αξίες που μας αφορούν και δημιουργούν “τη δική μας πραγματικότητα”, μια πραγματικότητα μέσα στην πόλη της Αθήνας, που παρά τις πολλές δυσκολίες, δεν παύουμε να αγαπάμε».
Αυτή την Παρασκευή συμμετέχουν οι ποιήτριες Αθηνά Τιτάκη,  Έλενα Ψαρρέα, Σάρα Θηλυκού, Χρυσούλα Αγκυρανοπούλου και Άρτεμις Μιχαηλίδου.

Η εικαστικός Άννα Φιλίνη θα αναφερθεί στην «δική της Αθήνα», ενώ θα προβληθεί και video της με τίτλο «Πορεία στην Ελευθερία», που αφορά στον ποιητή Ανδρέα Εμπειρίκο, στον Picasso και στον θρύλο του Mataroa.

Επιμέλεια-Παρουσίαση Θέμης Ροδαμίτης.

 

 

 «Πόλεις – Πολίτες  –  Πολιτισμός. Οι έννοιες αυτές, με προβληματίζουν εδώ και χρόνια, για το πώς λειτουργώντας διαλεκτικά μπορούν να δώσουν μια προοπτική, σήμερα, στις αναζητήσεις  ανήσυχων πολιτών.

Στην πόλη των Αθηνών δημιουργήθηκε πριν από 2.500 χρόνια ένας αξιακός κώδικας μεταξύ των πολιτών που έθεσε τις παραπάνω έννοιες ως τον καθοριστικό παράγοντα με βάση τον οποίο μπορεί να υπάρξει σεβασμός στο ιδιωτικό και στο συλλογικό, πάντοτε έχοντας ως γνώμονα την ανθρώπινη ευτυχία. Σήμερα, στην εποχή των αριθμών, έχοντας μεγαλύτερη ανάγκη από ποτέ να επανακαθορίσουμε αυτές τις σχέσεις με βάση τις σημερινές ανάγκες, τόσο με την πόλη όσο και με την οποιαδήποτε εξουσία, καλούμαστε με μια «ποιητική» ματιά να ξαναδούμε τον πολιτισμό της καθημερινότητας που γεννά και το παραμύθι, ξαναστοχαζόμενοι τα ουσιώδη».

Η σειρά των εκδηλώσεων πραγματοποιείται σε συνεργασία με φορείς και πρόσωπα με πολλές θεματικές ενότητες και αναφορές στις τέχνες, στην κοινωνία και στις επιστήμες, και σε άλλες σύγχρονες πόλεις.

Στις πρώτες παρουσιάσεις συμμετείχαν οι ποιητές Τ. Πατρίκιος, Κ. Αγγελάκη – Ρουκ, Γ. Χουλιάρας, Γ. Ζέρβας, Δ. Χατζόπουλος, Γ. Μαρκόπουλος, Α. Σιδηρά, Ε. Ανδριτσάνου κ.α., οι συγγραφείς Α. Ασωνίτης, Α. Μήτσου, Σ. Δημητρίου, Λ. Κακάρογλου, Π. Παπούδη, Γ. Ι. Μπαμπασάκης κ.α., οι ηθοποιοί  Κ. Τζούμας, Φ. Δενδρινού, Σ. Μάινας, Κάτια Σπερελάκη, Ε. Παπαθεοδώρου κ.α., ο συνθέτης Ν. Κηπουργός, ο καθηγητής Γ. Γραμματικάκης, ο εικαστικός Γ. Μπότσος, ο γραφίστας Δ. Αρβανίτης κ.α.

Επιμέλεια – Παρουσίαση: Θέμης Ροδαμίτης

Για λίγες Παρασκευές, στο Black Duck garden, Παπαρρηγοπούλου 5-7, Πλατεία Κλαύθμωνος (Μουσείο της πόλεως των Αθηνών), στις 19.30.
Είσοδος ελεύθερη