Ποιηση στην αιχμη στο Black Duck Garden – παρασκευη 5 οκτωβριου 2018

By

Ποίηση στην αιχμή στο Black Duck Garden

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

«Νύχτα Πολιτισμού του AthensCultureNet»

 

Η εκδήλωση “Ποίηση στην αιχμή”  πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Νύχτας Πολιτισμού του Athens Culture Net και της «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του δήμου Αθηναίων.

Για πρώτη φορά το Δίκτυο Πολιτισμού του δήμου Αθηναίων και τα μέλη του, με πρωτοβουλία του δημάρχου Γιώργου Καμίνη, διοργανώνουν μία νύχτα γεμάτη πολιτιστικές εκδηλώσεις, με την οποία συμπράττουν με μοναδικές εκδηλώσεις και οργανισμοί οι οποίοι δεν ανήκουν στο Δίκτυο, εκδόσεις, περιοδικά, συγγραφείς και ποιητές.

 

Η ομάδα του περιοδικού ποίησης ΦΡΜΚ παρουσιάζει μοναδικές περιπτώσεις στη σύγχρονη  παγκόσμια ποίηση, ενώ η ποιήτρια Παυλίνα Μάρβιν συνομιλεί με ξένους ποιητές που ζουν στην Αθήνα.  

Το πρόγραμμα, που θα περιλαμβάνει δύο μέρη, είναι το εξής:

Α’ μέρος: Ποίηση στην αιχμή

Η ομάδα των ποιητών του περιοδικού ποίησης ΦΡΜΚ μας μιλούν για ποιητές και ποιήτριες που αποτελούν μοναδικές περιπτώσεις στην παγκόσμια ποίηση του 20ού και 21ου αιώνα και έχουν μεταφραστεί (συχνά για πρώτη φορά) μέσα από τις σελίδες του περιοδικού στα 5 χρόνια κυκλοφορίας του. Με τους Κατερίνα Ηλιοπούλου, Παναγιώτη Ιωαννίδη και Γιάννα Μπούκοβα.

Β΄ μέρος: Οδύσσειες

Ποιήτριες και ποιητές από πολλές Ιθάκες που ζουν στην Αθήνα, διαβάζουν και συζητούν για το έργο τους: Adrianne Kalfopoulou (Εκδόσεις Μελάνι), Γιάννα Μπούκοβα (Εκδόσεις Ίκαρος), Ελένη (Suela) Ντούξη (Εκδόσεις Μελάνι), Momchilo Radich, Shaker Ali Moussa, Alicia E. Stallings. Συντονίζει η ποιήτρια Παυλίνα Μάρβιν (Εκδόσεις Κίχλη).

https://athens2018.gr/

 

Black Duck Garden  – Athens City Museum Bistrot 
Ι. Παπαρρηγοπούλου 5-7
Πλ. Κλαυθμώνος
210 3252396
http://www.blackduckgarden.gr